Játékkönyvek a nagyvilágból

Élet a Fighting Fantasyn túl

The Alchemist's Folly (The Cluster of Echoes 2.)

szerző: Victoria Hancox
eredeti megjelenés: 2020 (The Cluster of Echoes sorozat)
terjedelem: 400 fejezetpont
műfaj: horror

alch.jpg

Fülszöveg

Ma van a nagy nap! Nem kell mást tenned, mint túlesned az állásinterjún, és máris tiéd az álommunka a Bio-Imperiumnál. Képzeld csak el – a megbecsülés, az orvostudományi Nobel-díj, és végül, de nem utolsó sorban, a fizetés! Éppen ideje volt, hogy végre valaki elismerje a tehetségedet.

Csakhogy a dolgok nem úgy történnek ezen a napon, ahogyan elképzelted, és nem tudod kiverni a fejedből a gyanút, hogy Rubedo professzornak nagyon is más tervei vannak veled. Csapdába estél a természet és ember által alkotott szörnyetegek között, és életben kell maradnod, hogy megakadályozd a Professzor tébolyult álmainak beteljesülését. Ez a munka ugyanis nem a világ megmentéséről, sokkal inkább az irányításáról szól. Az átverések és kifogások e hálójában nem vagy hős. Csupán egy egocentrikus tudós vagy, akinek ezúttal torkán akadt a falat. Talán az eszeddel képes leszel kiszabadulni e megalomán őrült karmaiból. Majd meglátjuk…

Ennek ellenére ez az interaktív csata más, mint a többi. Nem kell kockákkal dobálnod, nincsenek megvívandó csaták. Amire szükséged van, azzal már eddig is rendelkeztél: tudás, ügyesség, memória és egy ceruza. Talán van esélyed, ha képes vagy összeilleszteni a nyomokat és megoldani a rejtvényeket. Képes vagy megmenekülni az alkimista tébolyától?


Háttértörténet

Genetikával és biotechnológiával foglalkozunk, ám eddig sehol sem ismerték el briliáns elménket és a nagy pénz is elmaradt. Közben egy rejtélyes betegség szedi ezerszámra az áldozatait, amely zombivá butítja az embereket. Így amikor egy biotechnológiai nagyvállalat, a Bio-Imperium felkér minket, hogy csatlakozzunk a betegség kutatásával foglalkozó csapathoz, azonnal igent mondunk.

Megérkezünk az állásinterjúra álmaink munkaadójához... azonban kihalt épület fogad. Végül felbukkan egy alkalmazott, aki pár szavas eligazítás után bezár minket egy szobába. Egy szabadulószoba az, amelyben csupán egy zárt, 3 jegyű kóddal nyitható ajtó és egy iratszekrény áll - amelyet az instrukció szerint nem szabad kinyitnunk. Vajon ez az állásinterjú része, amellyel a cég a leleményességünket teszteli - vagy valami más célja van?


Játékmenet

Ez a könyv a tudomány árnyoldalait járja körül, különösen az etikai szabályokat figyelmen kívül hagyó biológiai kutatások rémségeit. Fel kell derítenünk a hátborzongató kísérleteket folytató komplexumot, ahol ijesztő teremtményekkel találkozhatunk. Mindenre figyelnünk kell, mert egy-egy apró részlet is életmentő lehet a későbbiekben. Számos morális döntést kell hoznunk, ahol semmi sem fekete-fehér - és a végén talán a főhősünk is képes lesz felülemelkedni saját gátlástalan egoizmusán.


alchem.png

Játékkönyvek a nagyvilágból

Leírások főleg angol nyelven megjelenő játékkönyvekről, sorozatokról.

Címkék

1980-as (36) 1990-es (14) 2010-es (36) 2020-as (25) Aaron Emmel (1) ACE Gamebooks (7) Adam Carter (3) Andrew Chapman (1) A Ghostly Time Travelling Game Book (3) A Road Less Traveled (4) Ben Dever (1) Blood Sword (6) C. Aaron Kreader (1) Car Wars (1) Creede & Sharleen Lambard (1) Cretan Chronicles (4) D. L. Lewis (3) dark fantasy (9) Dave Morris (21) David Honigmann (4) David Konkol (1) David Lowrie (5) David Sharrock (2) David Tant (5) David Velasco (1) David Walters (3) Demons Bane (3) DestinyQuest (5) Destinys Role (4) Eternal Champions (3) Fabled Lands (8) Falcon (7) fantasy (79) Fatemaster (1) Flint Dille (1) Gary Gygax (1) Golden Dragon (1) Graham Plowman (1) Herman S. Skull (3) hétköznapi (1) horror (7) J. H. Brennan (1) James A. Hirons (1) Jamie Thomson (28) Jeffrey Dean (4) Joe Dever (5) Joe Ward (1) John Butterfield (4) Jonathan Green (7) Jon Sutherland (1) Joseph Daniels (4) K. J. Shadmand (1) Literally Immersive Gamebooks (1) Lone Wolf (6) Mark Lain (4) Mark Smith (15) Martin Charbonneau (1) Martin Noutch (4) Michael J. Ward (5) Midnight Legion (1) mitológia (5) Oliver Johnson (7) paródia (5) Paul Gresty (2) Paul Vernon (1) Philip Parker (4) politikai (2) Portsrood Protectors (2) Real Life Gamebooks (1) Sagard the Barbarian (1) Sagas of the Demonspawn (1) Samuel Isaacson (7) sci-fi (26) Scott Haring (1) Shadow Thief (4) Simon Farrell (1) Simon Wiese (1) sorozat (28) steampunk (6) Steam Highwayman (4) Steve Jackson (1) Swen Harder (1) The Cluster of Echoes (5) The Entram Epic (4) The Legends of Skyfall (5) thriller (6) Tolkien Quest / Middle-Earth Quest (1) történelmi (1) Two-Fisted Fantasy (3) Victoria Hancox (5) Vincent Lazzari (1) Virtual Reality / Critical IF (5) VulcanVerse (1) W. G. Armintrout (1) Wayne F. Densley (1) Way of the Tiger (9) Woven Paths (2) Yve Newnham (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása