Játékkönyvek a nagyvilágból

Élet a Fighting Fantasyn túl

Adam Carter művei 2.

szerző: Adam Carter
eredeti megjelenés: 2016-2019
terjedelem: változó
műfaj: fantasy, thriller, paródia

adam6.jpg

Knights of Torbalia sorozat

Ez egy 10 könyvből álló sorozat. A könyvek egyenként rövidek, átlagosan 50 fejezetpont hosszúak.

Torbalia Második Zászlóalját nemesekből és közrendűekből toborozzák, a feladatuk a király parancsainak végrehajtása az országban. A legkülönfélébb hátterű és személyiségű alakok alkotják, négy lovag és hat ideiglenes lovag:

  • Ket főparancsnok: kissé arrogáns, saját értékrendje szerint élő férfi
  • Carthai Sedina zászlóalj-parancsnok: barátságos, ugyanakkor kissé forrófejű nő
  • Harlo őrmester: megkeseredett fickó, életcélja a csapat halálra gyötrése
  • Rhys őrmester: nemesi származék, aki megveti a rangját, mert szerinte fontosabb feladatot érdemelne
  • Bolon: eredetileg halász, éles szemű, ám nem túl éles eszű ember
  • Dagro: lusta fiatalember, akit nemesi atyja adott be a zászlóaljba, csak a nőkön jár az esze
  • Hydere: remek harcosnő, aki azonban nagyon merev felfogású
  • Neria: egy rablóbanda tagja volt, aki akkor keltette fel Ket figyelmét, amikor ellenállt a letartóztatásnak
  • Cycleph: egy zavaros hátterű, sötét üzelmekben utazó, magányos fickó
  • Braal: egy fiatal leányzó, aki mindig optimistán szemléli a világot

A csapattagokat azért írtam le részletesen, mert a sorozat alapötlete, hogy mindegyik könyvben más-más taggal játszunk. Például az 1. könyvben Cycleph-el vagyunk, aki egy ékszer ellopása után jön rá, hogy az a királyé volt, és most egy órája van, hogy visszacsempéssze a zsákmányt a királyi hálószobába. A 2. könyben Sedinát alakítjuk, aki bosszút akar állni azokon a szörnyeken, akik annak idején lemészárolták a társait. A 3. könyvben Braalként egy yggdras-sereg támadása elszakított minket a csapattól, és keresztül kell verekednünk magunkat az ellenséges vidéken, hogy hazajussunk. És így tovább... Mint látható, ez az ötlet kiváló lehetőséget ad arra, hogy a szerző különböző hangulatú és műfajú történeteket foglaljon egy kerettörténetbe.

 

adam7.jpg

Operation Wetfish, Vampire Detective sorozat

Ez az eddig két részből álló sorozat szintén Carter egyik regénysorozatához kapcsolódik. Ezek a könyvek is rövidek (80, illetve 100 fejezetpontosak). A sorozatban egy Charles Baronaire nevű, nem emberi nyomozót alakítunk az 1990-es évek Londonjában. A Wetfish-részleg feladata, hogy a bíróságok által szabadon engedett, ám a részleg vezetője által mégiscsak bűnösnek ítélt embereket leleplezze vagy akár kiiktassa. Eközben saját származásunkat és képességeinket is ki kell derítenünk.

Vámpírszerű lények lévén főként sötétben vagyunk aktívak, képességeink jelentős része csak ekkor él. Emberfeletti erővel és érzékekkel rendelkezünk, képesek vagyunk hipnotizálni az emberek elméjét és akaratunkkal irányíthatunk bizonyos állatokat (pl. kutya, patkány). Hátrány ugyanakkor, hogy fényképen vagy tükörben nem jelenünk meg, illetve árnyékunk sincs. Ja, és időnként vért kell innunk.

Az 1. kötetben egy gyilkossági ügyben nyomozunk, a 2. könyvben pedig egy bizarr kultusz nyomába eredünk, amelynek szálai a felső körökig érnek.

 

adam8.jpg

Sheriff Grizzly sorozat

Ez egy szintén kétkötetes, 100-100 fejezetpontból álló, vadnyugati témájú sorozat. A könyvek humoros(nak szánt) alaphelyzete, hogy egy Bear nevű grizzly-seriffet alakítunk, aki nem ismeri be magáról, hogy ő grizzly... Városunk, Grizzleton védelme a mi vállunkat nyomja.

Az első könyvben egy hölgy ügyét kell megoldanunk, akit egy beszélő grizzly-rabló támadott meg és elrabolta az ékszereit. A másodikban egy doktort keresünk a sivatagban, ám eközben egy különös földalatti labirintusba kerülünk.

Játékkönyvek a nagyvilágból

Leírások főleg angol nyelven megjelenő játékkönyvekről, sorozatokról.

Címkék

1980-as (36) 1990-es (14) 2010-es (36) 2020-as (25) Aaron Emmel (1) ACE Gamebooks (7) Adam Carter (3) Andrew Chapman (1) A Ghostly Time Travelling Game Book (3) A Road Less Traveled (4) Ben Dever (1) Blood Sword (6) C. Aaron Kreader (1) Car Wars (1) Creede & Sharleen Lambard (1) Cretan Chronicles (4) D. L. Lewis (3) dark fantasy (9) Dave Morris (21) David Honigmann (4) David Konkol (1) David Lowrie (5) David Sharrock (2) David Tant (5) David Velasco (1) David Walters (3) Demons Bane (3) DestinyQuest (5) Destinys Role (4) Eternal Champions (3) Fabled Lands (8) Falcon (7) fantasy (79) Fatemaster (1) Flint Dille (1) Gary Gygax (1) Golden Dragon (1) Graham Plowman (1) Herman S. Skull (3) hétköznapi (1) horror (7) J. H. Brennan (1) James A. Hirons (1) Jamie Thomson (28) Jeffrey Dean (4) Joe Dever (5) Joe Ward (1) John Butterfield (4) Jonathan Green (7) Jon Sutherland (1) Joseph Daniels (4) K. J. Shadmand (1) Literally Immersive Gamebooks (1) Lone Wolf (6) Mark Lain (4) Mark Smith (15) Martin Charbonneau (1) Martin Noutch (4) Michael J. Ward (5) Midnight Legion (1) mitológia (5) Oliver Johnson (7) paródia (5) Paul Gresty (2) Paul Vernon (1) Philip Parker (4) politikai (2) Portsrood Protectors (2) Real Life Gamebooks (1) Sagard the Barbarian (1) Sagas of the Demonspawn (1) Samuel Isaacson (7) sci-fi (26) Scott Haring (1) Shadow Thief (4) Simon Farrell (1) Simon Wiese (1) sorozat (28) steampunk (6) Steam Highwayman (4) Steve Jackson (1) Swen Harder (1) The Cluster of Echoes (5) The Entram Epic (4) The Legends of Skyfall (5) thriller (6) Tolkien Quest / Middle-Earth Quest (1) történelmi (1) Two-Fisted Fantasy (3) Victoria Hancox (5) Vincent Lazzari (1) Virtual Reality / Critical IF (5) VulcanVerse (1) W. G. Armintrout (1) Wayne F. Densley (1) Way of the Tiger (9) Woven Paths (2) Yve Newnham (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása