Játékkönyvek a nagyvilágból

Élet a Fighting Fantasyn túl

The Eye of Winter's Fury (DestinyQuest 3.)

szerző: Michael J. Ward
eredeti megjelenés: 2014 (Destiny Quest sorozat)
terjedelem: ?
műfaj: fantasy

 dq3.jpg

Fülszöveg

A hideg észak vár…

Háború fenyegeti Valeront. Nyugat felől a vérszomjas wiccanok közelednek pusztítva és rabolva a főváros felé – ahol egy beteg és gyenge királyt minden oldalról ambíciózus férfiak intrikái hálóznak be. Legkisebb fia, a még csatát nem látott és a világ dolgaiban tájékozatlan Arran herceg hiábavaló küldetésre indul: meg kell győznie egy gyáva nagyurat, hogy tartsa magát az esküjéhez és védje meg a birodalmat az ellenségtől. Ám a valódi veszély még nem fedte fel magát…

Te vagy Arran herceg, Leonidas fia, a valeroni trón második örököse. Szellemhercegnek neveznek téged: te vagy a beteges fiú, aki a palota könyvtárában, nagyszerű kalandokról való álmodozással tölti napjait. Most, miközben az árnyék egyre nő és veszély fenyegeti ostromlott királyságodat, végre bizonyíthatod tudásodat. Itt az idő, hogy felcsatold megszentelt kardodat, Duran Szívét, és kitaposd a saját utadat ebben a kegyetlen és vad világban, amelyben egy gyenge herceg nem számíthat könyörületre. Itt nincs boldog befejezés.

Képes vagy megváltoztatni a sorsod és a legendák nagy hősévé válni? Te döntheted el ebben az epikus fantasy kalandban, amelyben te hozol minden döntést. A hideg észak vár… készen állsz a kihívásra?


Háttértörténet

Mi vagyunk Arran, az elkényeztetett herceg, aki eddig csak a könyvekben olvasott kalandokról. Most pedig egy csapat marcona lovag és vallási fanatikus kíséretében utazunk, hogy meggyőzzük Lord Saltont, védje meg a határokat a barbár wiccanoktól - ők egyébként a bátyánk, Lazlo megöléséért is felelősek. De vajon tényleg diplomáciai küldetést bízott ránk az Egy Isten szolgája, Rile bíboros ilyen jelentéktelen kísérettel... vagy valaki el akar veszejteni minket?

Mindenesetre a wiccanok rajtunk ütnek. A csata forgatagában megpillantjuk bátyánk gyilkosát, a wiccanok vezérét, Conallt - ám ekkor az egyik minket kísérő pap nekünk esik. Szerencsére sikerül felülkerekednünk rajta és elmenekülünk. Azonban hamarosan egy wiccan harcosba botlunk, aki megvetően ismeri fel, hogy nem vagyunk képzett harcosok. Csatabárdja már a fejünk felé tart, amikor megjelenik egy démon, aki az időt megállítva megmenti az életünket. Zavarodottan, magányosan indulunk el a hideg pusztába.

Kik és miért akarnak megölni minket? Vajon képesek leszünk egy puhány ficsúrból harcossá, majd neves hőssé válni?


Szabályrendszer

A szabályokban apró újdonságokat fedezhetünk fel. Utunk során gyűjthetünk rúnákat és egyéb különleges tárgyakat, amelyek a már meglévő tárgyainknak adnak bónuszokat vagy képességeket. Egy tárgyat legfeljebb három ilyen extrával szerelhetünk fel. Ez tehát tovább növeli a már eddig is számottevő variálási lehetőségünket.

A csaták során lehetőségünk van ún. halálos csapás (death move) végrehajtására. Amennyiben ismerünk ilyet, akkor hajthatjuk végre, ha több ellenfél ellen küzdünk és az egyiket éppen megöltük. Ilyenkor a csapás típusától függően a többi ellenfélen is sebzünk.


Játékmenet

Ez a könyv csak 2 fejezetből áll: Skardfall, The North Face & World's End. A játék során szerezhető tárgyak listáját itt, a különleges képességek listáját itt nézheted meg. A karrierekről itt olvashatsz.

Annak ellenére, hogy a történet csupán két fejezetbe oszlik, ez a könyv is ugyanolyan vastag, mint a többi (700 oldal). Ráadásul a fejezeteken belül is kevesebb küldetés közül választhatunk. Így egy-egy küldetés sokkal hosszabb és részletesebb, viszont az egyes fejezetek kissé lineárisabbak, mint a sorozat előző részeiben. 

A hagyományokkal szakítva itt egy konkrét, nevesített karaktert játszunk. Így a küldetéseink is sokkal személyesebbek lesznek, és minden döntésünknek következménye lesz Arran herceg sorsára nézve. Hangulatilag főleg a viking mitológiára épít a könyv.

dq3map.png

dq3-carr.png

 

Játékkönyvek a nagyvilágból

Leírások főleg angol nyelven megjelenő játékkönyvekről, sorozatokról.

Címkék

1980-as (36) 1990-es (14) 2010-es (36) 2020-as (25) Aaron Emmel (1) ACE Gamebooks (7) Adam Carter (3) Andrew Chapman (1) A Ghostly Time Travelling Game Book (3) A Road Less Traveled (4) Ben Dever (1) Blood Sword (6) C. Aaron Kreader (1) Car Wars (1) Creede & Sharleen Lambard (1) Cretan Chronicles (4) D. L. Lewis (3) dark fantasy (9) Dave Morris (21) David Honigmann (4) David Konkol (1) David Lowrie (5) David Sharrock (2) David Tant (5) David Velasco (1) David Walters (3) Demons Bane (3) DestinyQuest (5) Destinys Role (4) Eternal Champions (3) Fabled Lands (8) Falcon (7) fantasy (79) Fatemaster (1) Flint Dille (1) Gary Gygax (1) Golden Dragon (1) Graham Plowman (1) Herman S. Skull (3) hétköznapi (1) horror (7) J. H. Brennan (1) James A. Hirons (1) Jamie Thomson (28) Jeffrey Dean (4) Joe Dever (5) Joe Ward (1) John Butterfield (4) Jonathan Green (7) Jon Sutherland (1) Joseph Daniels (4) K. J. Shadmand (1) Literally Immersive Gamebooks (1) Lone Wolf (6) Mark Lain (4) Mark Smith (15) Martin Charbonneau (1) Martin Noutch (4) Michael J. Ward (5) Midnight Legion (1) mitológia (5) Oliver Johnson (7) paródia (5) Paul Gresty (2) Paul Vernon (1) Philip Parker (4) politikai (2) Portsrood Protectors (2) Real Life Gamebooks (1) Sagard the Barbarian (1) Sagas of the Demonspawn (1) Samuel Isaacson (7) sci-fi (26) Scott Haring (1) Shadow Thief (4) Simon Farrell (1) Simon Wiese (1) sorozat (28) steampunk (6) Steam Highwayman (4) Steve Jackson (1) Swen Harder (1) The Cluster of Echoes (5) The Entram Epic (4) The Legends of Skyfall (5) thriller (6) Tolkien Quest / Middle-Earth Quest (1) történelmi (1) Two-Fisted Fantasy (3) Victoria Hancox (5) Vincent Lazzari (1) Virtual Reality / Critical IF (5) VulcanVerse (1) W. G. Armintrout (1) Wayne F. Densley (1) Way of the Tiger (9) Woven Paths (2) Yve Newnham (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása