Játékkönyvek a nagyvilágból

Élet a Fighting Fantasyn túl

Spire Ablaze (A Road Less Traveled 2.)

szerző: Jeffrey Dean
eredeti megjelenés: 2015
terjedelem: ?
műfaj: sci-fi

roadless2.jpg

Fülszöveg

Ismerj meg egy felnőtté válásról szóló történetet, amely egy posztapokaliptikus világban játszódik! Ez a Westward Dystopia előzmény-kalandja, amelyben egy ifjú városlakó cipőjébe léphetsz, aki nemrég lépett be a Technomanták Céhébe – Root városának uralkodó elitjébe. Az életed örökre megváltozik, mikor a Pusztaság radioaktív mutánsai megtámadják a szülővárosodat, és téged besoroznak egy szokatlan csapásmérő erőbe.

Válaszd ki az utadat az első valódi csatád megrázó pillanataiban!

Indulj el egy mentőküldetésre Spire mutáns erődjébe és éld át a tűzkeresztséget!

Csatlakozz négy társhoz, akiknek az élete hajszálon függ! A te döntéseid jelenthetik a különbséget élet és halál, valamint a küldetés sikere vagy kudarca között.


Háttértörténet

Az első könyvben megismert háttérsztori folytatásaként többet tudunk meg az Utazó világáról. Az Utolsó Nagy Háború után a világ két hatalmi tömbre szakadt szét, s az Unió és a Szövetség között állandósul a harc. Az emberiség számára egyfajta létforma lett az állandó készültség. A harcok szünetében azonban létezik egyfajta tudományos együttműködés a két tömb között. Prometheus Bázis is egy ilyen tudományos kutatóállomás, ahol a Szövetséghez tartozó tudósok is tartózkodnak. Amikor azonban újra kitör a háború, a parancsnok letartóztatja ezeket. Mikor pedig Greene jelzi, hogy önkéntesekre lenne szüksége az Utazó memóriájának kiolvasására, a parancsnok elkábított Szövetségbeli tudósokat küld neki. A kísérletek haladnak, egyre több részlet lát napvilágot az Utazó életéből. Az egyik jelentés, amely a "Spire Ablaze" címet viseli, különösen érdekes...

Ismét főhősünk jelenében. Miután nagy reményű kamaszként kiválasztottak és végigcsináltuk a Technomanták Céhének öt éves kemény kiképzését, a Mérnök Hadtest kötelékébe lépünk. Ezzel bekerülünk Root városának elitjébe.


Játékmenet

A könyv sztorija tehát "történet a történetben": az Utazó - azaz a főhősünk - karrierjének kezdeti időszakába megyünk vissza az elméjéből kiolvasott adatok révén, abba az időbe, amikor még a Technomanták Céhének dolgozott és fogalma sem volt a mutáns képességeiről.

Mivel ez a történet még a Westward Dystopia előtt játszódik, karakterünk nem olyan tapasztalt ereklyevadász. Gránátok helyett csak késeket dobálhatunk, illetve aranyunk sincs. (Bár a jellemzőinket ugyanolyan metódussal dobhatjuk ki, azaz ugyanolyan erős karakterrel indulhatunk.) Természetesen különböznek az előre elkészített karakterek és a Teljesítmények is.

A kaland elején Formázók - energia manipulálására képes mutánsok - hada támadja meg a Technomanták Céhét, és elrabolnak néhány diákot. Egyik tanárunkkal és három másik frissen végzett diákkal együtt nekünk kell megszervezni a támadást a Spire, a mutánsok erődje ellen, hogy megmentsük a foglyokat. Az odaút során sok minden kiderül a Formázók társadalmáról és a Spire mélyén lakó rejtélyes istenségről, az Orákulumról. A könyvben ugyanakkor a karakterek és a köztük lévő kapcsolat is nagy szerepet kap, hiszen főhősünk itt még nem egy magányos, megkeseredett revolverhős.

Ennek a könyvnek is több lehetséges befejezése van, ám ezek közül csak egy viseli "Az Igazság" címet, azaz ez a valódi befejezés.

Játékkönyvek a nagyvilágból

Leírások főleg angol nyelven megjelenő játékkönyvekről, sorozatokról.

Címkék

1980-as (36) 1990-es (14) 2010-es (36) 2020-as (25) Aaron Emmel (1) ACE Gamebooks (7) Adam Carter (3) Andrew Chapman (1) A Ghostly Time Travelling Game Book (3) A Road Less Traveled (4) Ben Dever (1) Blood Sword (6) C. Aaron Kreader (1) Car Wars (1) Creede & Sharleen Lambard (1) Cretan Chronicles (4) D. L. Lewis (3) dark fantasy (9) Dave Morris (21) David Honigmann (4) David Konkol (1) David Lowrie (5) David Sharrock (2) David Tant (5) David Velasco (1) David Walters (3) Demons Bane (3) DestinyQuest (5) Destinys Role (4) Eternal Champions (3) Fabled Lands (8) Falcon (7) fantasy (79) Fatemaster (1) Flint Dille (1) Gary Gygax (1) Golden Dragon (1) Graham Plowman (1) Herman S. Skull (3) hétköznapi (1) horror (7) J. H. Brennan (1) James A. Hirons (1) Jamie Thomson (28) Jeffrey Dean (4) Joe Dever (5) Joe Ward (1) John Butterfield (4) Jonathan Green (7) Jon Sutherland (1) Joseph Daniels (4) K. J. Shadmand (1) Literally Immersive Gamebooks (1) Lone Wolf (6) Mark Lain (4) Mark Smith (15) Martin Charbonneau (1) Martin Noutch (4) Michael J. Ward (5) Midnight Legion (1) mitológia (5) Oliver Johnson (7) paródia (5) Paul Gresty (2) Paul Vernon (1) Philip Parker (4) politikai (2) Portsrood Protectors (2) Real Life Gamebooks (1) Sagard the Barbarian (1) Sagas of the Demonspawn (1) Samuel Isaacson (7) sci-fi (26) Scott Haring (1) Shadow Thief (4) Simon Farrell (1) Simon Wiese (1) sorozat (28) steampunk (6) Steam Highwayman (4) Steve Jackson (1) Swen Harder (1) The Cluster of Echoes (5) The Entram Epic (4) The Legends of Skyfall (5) thriller (6) Tolkien Quest / Middle-Earth Quest (1) történelmi (1) Two-Fisted Fantasy (3) Victoria Hancox (5) Vincent Lazzari (1) Virtual Reality / Critical IF (5) VulcanVerse (1) W. G. Armintrout (1) Wayne F. Densley (1) Way of the Tiger (9) Woven Paths (2) Yve Newnham (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása