Játékkönyvek a nagyvilágból

Élet a Fighting Fantasyn túl

The Rack of Baal (Falcon 3.)

szerző: Mark Smith és Jamie Thomson
eredeti megjelenés: 1985
terjedelem: 420 fejezetpont
műfaj: sci-fi

falcon3.jpg

Fülszöveg

A világegyetem ura

Baal, ez az istenihez hasonló hatalommal bíró, kozmikus szupergonosz kitört a börtönéül szolgáló időmezőből, és gonosz kultusza immár futótűzként terjed a világegyetem idővonalain. Csakis te - és a TIME-nak dolgozó ügynöktársaid - rendelkeznek a tudással, amellyel elkerülhetik azokat a halálos csapdákat, amelyeket Baal fanatikus követői helyeztek el a térben és az időben. És egyedül a te válladon nyugszik a feladat, hogy kelepcébe csald világhódító mesterüket, mielőtt pokoli hatalma alá vet mindent és mindenkit!


Háttértörténet

Az előző könyvekben megismert ellenfelünket egy időre másik ügynökre kell bíznunk, ugyanis egy még hatalmasabb gonosz szabadult az univerzumra. Baalt, ezt az ősi, gonosz istenséget hajdan az Ősök megbéklyózták. Azonban a Szövetség egy felderítőhajója akaratán kívül kiszabadította őt. Baal szinte elpusztíthatatlan, puszta akaratával képes uralni az élőlényeket és utazni az időben. Egyetlen dolog képes megállítani őt, ez az Ősök által készített Béklyó, amely azonban kitörése pillanatában négy részre szakadt szét. Baal ezeket a részeket gondosan elrejtette a múlt különböző időpontjaiban. Feladatunk, hogy a négy részt megkeressük és ismét megbéklyózzuk ezt az ősi gonoszt, mielőtt átveszi az uralmat a galaxis felett.


Játékmenet

A sorozat harmadik része - az előző rész kissé laposabb játékmenete után - ismét izgalmas és változatos kalandot nyújt. Számtalan történelmi és űrbeli epizódot élhetünk át a Béklyó darabjai után kutatva. A legtöbb helyen ráadásul Baal is jelen van, aki azonnal ránk támad, így menekülnünk kell előle. Vagy ha ő nem is, az általa a múltban alapított gonosz kultuszok keserítik meg az életünket. Az alábbiakban néhány ilyen epizódot írok le, a teljesség igénye nélkül.

Az azték fővárosban, Tenochtitlánban a főpapok emberáldozatot mutatnak be - azonban az istenük helyett Baal jelenik meg, aki ránk uszítja az összes jaguárlovagot... A Barlang nevű bolygó rovarszerű lakói a föld alatt élnek, szigorú kasztrendszerben: a Dolgozók és a Harcosok nem rendelkeznek intelligenciával, csak egyféle feladatot látnak el a Nemesek irányításával. Az egyes barlangokat a királynők vezetik. Baal ezúttal az egyik királynő helyét vette át és szuperfegyverekkel látta el a "népét", hogy átvehesse a hatalmat... A beszédes nevű Porfészek bolygón nincs víz, a tengereket finom szemcséjű por alkotja. Mivel a Béklyó darabja a portenger mélyén rejtőzik, földi tudósnak maszkírozva egy hajót kell bérelnünk, és lemerülnünk a furcsa mélységbe, amely egyáltalán nem olyan kihalt, mint amilyennek látszik... A Fagy bolygón egy elszigetelt bányászállomáson folytatjuk a keresést, ahol hamarosan egy rémálomszerű eseménysorba csöppenünk, amely bővelkedik horrorisztikus jelenetekben. (Aki látta A dolog című 1982-es horrorfilmet, az tudja, miről van szó - sőt, az egyik szereplőt itt is McReady-nek hívják.)

Ha sikerült összegyűjteni a Béklyó összes darabját, már csak el kell jutnunk Baal főhadiszállására és újra fogságba kell ejtenünk őt. Az univerzum ismét megmenekült, hála nekünk!


falc-3.png

Játékkönyvek a nagyvilágból

Leírások főleg angol nyelven megjelenő játékkönyvekről, sorozatokról.

Címkék

1980-as (36) 1990-es (14) 2010-es (36) 2020-as (25) Aaron Emmel (1) ACE Gamebooks (7) Adam Carter (3) Andrew Chapman (1) A Ghostly Time Travelling Game Book (3) A Road Less Traveled (4) Ben Dever (1) Blood Sword (6) C. Aaron Kreader (1) Car Wars (1) Creede & Sharleen Lambard (1) Cretan Chronicles (4) D. L. Lewis (3) dark fantasy (9) Dave Morris (21) David Honigmann (4) David Konkol (1) David Lowrie (5) David Sharrock (2) David Tant (5) David Velasco (1) David Walters (3) Demons Bane (3) DestinyQuest (5) Destinys Role (4) Eternal Champions (3) Fabled Lands (8) Falcon (7) fantasy (79) Fatemaster (1) Flint Dille (1) Gary Gygax (1) Golden Dragon (1) Graham Plowman (1) Herman S. Skull (3) hétköznapi (1) horror (7) J. H. Brennan (1) James A. Hirons (1) Jamie Thomson (28) Jeffrey Dean (4) Joe Dever (5) Joe Ward (1) John Butterfield (4) Jonathan Green (7) Jon Sutherland (1) Joseph Daniels (4) K. J. Shadmand (1) Literally Immersive Gamebooks (1) Lone Wolf (6) Mark Lain (4) Mark Smith (15) Martin Charbonneau (1) Martin Noutch (4) Michael J. Ward (5) Midnight Legion (1) mitológia (5) Oliver Johnson (7) paródia (5) Paul Gresty (2) Paul Vernon (1) Philip Parker (4) politikai (2) Portsrood Protectors (2) Real Life Gamebooks (1) Sagard the Barbarian (1) Sagas of the Demonspawn (1) Samuel Isaacson (7) sci-fi (26) Scott Haring (1) Shadow Thief (4) Simon Farrell (1) Simon Wiese (1) sorozat (28) steampunk (6) Steam Highwayman (4) Steve Jackson (1) Swen Harder (1) The Cluster of Echoes (5) The Entram Epic (4) The Legends of Skyfall (5) thriller (6) Tolkien Quest / Middle-Earth Quest (1) történelmi (1) Two-Fisted Fantasy (3) Victoria Hancox (5) Vincent Lazzari (1) Virtual Reality / Critical IF (5) VulcanVerse (1) W. G. Armintrout (1) Wayne F. Densley (1) Way of the Tiger (9) Woven Paths (2) Yve Newnham (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása