Játékkönyvek a nagyvilágból

Élet a Fighting Fantasyn túl

The Dying Sun (Falcon 5.)

szerző: Mark Smith és Jamie Thomson
eredeti megjelenés: 1986
terjedelem: 420 fejezetpont
műfaj: sci-fi

falcon5.jpg

Fülszöveg

Kitartani a végsőkig

A feladat, amelyre kijelöltek, valószínűleg a legnehezebb az összes eddigi és ezutáni küldetésed közül. Célod, hogy semlegesítsd a gonosz Yelov jelentette fenyegetést. Parancsod brutálisan egyszerű: vagy élve fogd el, vagy pedig pusztítsd el őt!

Yelovot kozmikus harcosok félelmetes serege támogatja, és e rettenthetetlen erővel szemben saját kicsiny csapatod szinte reménytelen hátrányban van. Miközben űrhajóddal átszökkensz a téren és az időn, veszedelmesen közel kerülsz Yelov szülőbolygója, a Szíriusz haldokló napjához, és csupán töredékmásodperceid lesznek, hogy meghozd azokat a fontos döntéseket, amelyektől rengeteg ártatlan élet sorsa függ.


Háttértörténet

Küldetésünk ezúttal egyszerű: kapjuk el végre Yelovot. Ellenségünk sajnos nem egyedül van: kapcsolatot létesített a Cybernet nevű bolygóközi terrorszervezettel, és beszervezett három különleges képességű ügynököt. Ha a Cybernet megismeri az időutazás titkát, az egész Szövetséget megsemmisítheti. Szerencsére új társunk is akad, hiszen az akadémiáról most került ki három frissen végzett újonc.


Játékmenet

A könyv érdekessége, hogy itt már nem egyszerű ügynökök vagyunk, hanem részlegvezetők, és így nekünk kell a különböző ügyekre beosztani az ügynököket. Először is tájékozódnunk kell új ellenségeinkről, akik a következők:

  • a Thaccoid: a Thaccos bolygó egyetlen ismert lakója, egy könyörtelen, ravasz pókszerű ragadozó,
  • Sötét Csillag: egy sólyomfejű phókiszi kalóz, komoly pszionikus képességekkel (pl. pusztán gondolattal képes teleportálni), aki esküdt ellensége a Szövetségnek,
  • a Szimbionita: egy Coin Helm nevű földi férfi, egykori kiváló katona, aki azonban a Hel bolygón összeszedett egy idegen létformát, amely a hátára tapadt és átvette az elméje felett az irányítást. A parazita a mentális szenvedésből táplálkozik, és arra kényszeríti Helmet, hogy az "ego-korbács" nevű pszionikus képességgel kínozza áldozatait.

E szimpatikus társaság után megismerkedhetünk a három kiváló képességű újonccal is, akik közül rövid interjúztatás után egyet kell kiválasztanunk a TIME új ügynökének:

  • Sárgapenge: egy rigeli harcos, a Rigel arénáinak bajnoka, kevés diplomáciai érzékkel,
  • Sosquilla: az Ardann bolygó szülötte, egy félénk, apró termetű lény, aki azonban képes mások érzelmeit megváltoztatni, és hihetetlen intelligenciájával bármit meg tud tanulni,
  • a Fejvadász: egy földi férfi, arrogáns és kevéssé megbízható, ám kiváló harci és túlélési képességekkel, akire már a Cybernet is vérdíjat tűzött ki.

Első feladatunk három idő-anomália kivizsgálása lesz - nyilván csak az egyiket tehetjük meg személyesen. Az első a trójai háború időszakába vezet, a második egy polibdénum-raktárhoz, a harmadik pedig egy magányos űrhajóhoz. A háromból ráadásul kettő csupán a Cybernet elterelő hadművelete.

Hazatérve sem vagyunk biztonságban, mert merénylők támadnak ránk. Ezután a Szíriuszon folytatnánk a Yelov utáni hajszát, ám itt árulás áldozatai leszünk. Az egyik női ügynökünk ugyanis szerelmes Yelovba, így hamarosan egy versenyűrhajó fülkéjében találjuk magunkat beszíjazva - az áruló ugyanis "benevezett" minket a Szíriusz napja körül zajló versenybe. Ennek során a versenyzőknek a nap körüli pályán haladva kell elsőként célba érniük. Ám ha túl közel mennek, a napkitörés elpusztítja őket, ha túl távol, akkor elfogy az üzemanyaguk és kisodródnak a világűrbe. Szép kilátások várnak tehát ránk...

Amennyiben ezt is túléltük, akkor irány a Cybernet otthona, a Barbarossa bolygó. Ezen a bolygón nincs törvény, viszont a világűr minden söpredéke és bűnözője megtalálható. Ki kell választanunk, melyik új ügynökünket visszük magunkkal. Megtaláljuk Yelovot, ám sajnos elmenekül... egészen a földi vadnyugatra. A végső leszámolásra Tombstone városában kerül sor, egy igazi vadnyugati lövöldözés keretében. Ha hidegre tettük Yelovot, a TIME urai megjutalmaznak minket - bár lassan már nincs olyan kitüntetés, amelyet még nem kaptunk volna meg.


falc-5.png

Játékkönyvek a nagyvilágból

Leírások főleg angol nyelven megjelenő játékkönyvekről, sorozatokról.

Címkék

1980-as (36) 1990-es (14) 2010-es (36) 2020-as (25) Aaron Emmel (1) ACE Gamebooks (7) Adam Carter (3) Andrew Chapman (1) A Ghostly Time Travelling Game Book (3) A Road Less Traveled (4) Ben Dever (1) Blood Sword (6) C. Aaron Kreader (1) Car Wars (1) Creede & Sharleen Lambard (1) Cretan Chronicles (4) D. L. Lewis (3) dark fantasy (9) Dave Morris (21) David Honigmann (4) David Konkol (1) David Lowrie (5) David Sharrock (2) David Tant (5) David Velasco (1) David Walters (3) Demons Bane (3) DestinyQuest (5) Destinys Role (4) Eternal Champions (3) Fabled Lands (8) Falcon (7) fantasy (79) Fatemaster (1) Flint Dille (1) Gary Gygax (1) Golden Dragon (1) Graham Plowman (1) Herman S. Skull (3) hétköznapi (1) horror (7) J. H. Brennan (1) James A. Hirons (1) Jamie Thomson (28) Jeffrey Dean (4) Joe Dever (5) Joe Ward (1) John Butterfield (4) Jonathan Green (7) Jon Sutherland (1) Joseph Daniels (4) K. J. Shadmand (1) Literally Immersive Gamebooks (1) Lone Wolf (6) Mark Lain (4) Mark Smith (15) Martin Charbonneau (1) Martin Noutch (4) Michael J. Ward (5) Midnight Legion (1) mitológia (5) Oliver Johnson (7) paródia (5) Paul Gresty (2) Paul Vernon (1) Philip Parker (4) politikai (2) Portsrood Protectors (2) Real Life Gamebooks (1) Sagard the Barbarian (1) Sagas of the Demonspawn (1) Samuel Isaacson (7) sci-fi (26) Scott Haring (1) Shadow Thief (4) Simon Farrell (1) Simon Wiese (1) sorozat (28) steampunk (6) Steam Highwayman (4) Steve Jackson (1) Swen Harder (1) The Cluster of Echoes (5) The Entram Epic (4) The Legends of Skyfall (5) thriller (6) Tolkien Quest / Middle-Earth Quest (1) történelmi (1) Two-Fisted Fantasy (3) Victoria Hancox (5) Vincent Lazzari (1) Virtual Reality / Critical IF (5) VulcanVerse (1) W. G. Armintrout (1) Wayne F. Densley (1) Way of the Tiger (9) Woven Paths (2) Yve Newnham (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása