Játékkönyvek a nagyvilágból

Élet a Fighting Fantasyn túl

Adam Carter művei 1.

szerző: Adam Carter
eredeti megjelenés: 2016-2019
terjedelem: változó
műfaj: fantasy, sci-fi

Ebben a cikkben Adam Carter szerteágazó munkásságát fogom bemutatni. Szerzőnk a legkülönfélébb témákban alkot regényeket, amelyeket magánkiadásban ad ki. A játékkönyvei általában valamelyik regénysorozatához kapcsolódnak, rövidek és kevés szabályt használnak. (Leginkább csak kódszavakat és tárgyakat gyűjtünk.) Bár a magánkiadás miatt a könyvek "fapados" minőségűek, legalább eredeti ötleteken alapszanak, és nem csak az ezerszer elkoptatott kliséket hasznosítják újra.

 

adam1.jpg

Lost Treasures of a Dinosaur World

Callisto egyik királynőjének ékszereit ellopták, és a tolvajok a Ceres elzárt holdjára menekültek. (A háttértörténetből csak annyi derül ki, hogy ez egy "dinoszaurusz-világ".) A hatóságok rövid tanakodás után egyetlen rendőr számára feloldották a zárlatot - ezek lennénk mi. Egyedül kell leszállnunk a dinók lakta bolygóra, ahol a tolvajok ráadásul négy különböző helyen rejtették el a négy ékszert: egy sivatagban, egy erdőben, egy mocsárban és egy hegységben. Csupán egy fémbottal és némi egyéb túlélőkészlettel felszerelve vágunk neki a 300 fejezetpontból álló küldetésnek.

 

adam2.jpg

The Underworld Horror

Ez a szintén 300 pontos történet egy kissé sablonosan indul: a gonosz Drakk herceg elrabolt egy leányzót, akit nekünk kell megmentenünk. Az egyetlen csavar, hogy régi riválisunk, Koponyahasító Garvan is a lány nyomába eredt, így azzal a céllal szállunk alá a földalatti labirintusba, hogy a lány megmentése és a főgonosz megölése mellett vetélytársunkat is legyőzzük.

 

adam3.jpg

The Temple of Death: The Villain's Gamebook

Normál esetben nem szoktam 100 fejezetpont alatti játékkönyvekről írni, hiszen ilyenekből sok van, de ez a 61 pontos szösszenet az alapötlete miatt tarthat számot a figyelemre. Itt ugyanis mi játsszuk a főgonoszt! Egy Roark nevű halhatatlan lényt alakítunk, aki több ezer éve tanulmányozza az embereket azáltal, hogy kísérleteket végez rajtuk. Mivel mi magunk nem érzünk fájdalmat, fogalmunk sincs arról, milyen szenvedéseknek vetjük alá ezzel az áldozatainkat. Ezúttal öt személyt (két lovagot, egy öreg papnőt, egy fiatal papot és egy vándor zenészt) ejtettünk fogságba egy csapdákkal és szörnyekkel megpakolt templomban, azzal az ígérettel, hogy ha megtalálják a kijáratot, szabadok lesznek.

Ezt azonban igencsak meg fogjuk nehezíteni számukra, hiszen az a célunk, hogy megfigyeljük őket és minél többet megtudjunk a rejtélyes emberi fajról. Ehhez isteni képességeinket hívhatjuk segítségül: tűz-, hang- és fénycsóvát idézhetünk vagy pedig hamis aranyat teremthetünk. A méltányosság kedvéért megfogadtuk, hogy mindegyiket legfeljebb egyszer vetjük be ellenük. Ezenfelül négy teremtményünk áll készenlétben, őket bármikor kiküldhetjük a kalandozók ellen: két yggdras (járkáló, szablyát lengető fa), egy zombi, valamint egy nagy hatalmú, szinte megölhetetlen árnylény.

 

adam4.jpg

The Forest of Fiends

Ez a The Dinosaur World című sorozat első és (eddig) egyetlen kötete. A 100 fejezetpontos műben már az életerőnket is vezetnünk kell, ennek maximális értéke 5. A történet ezúttal is a Ceres nevű dinoszaurusz-bolygón játszódik, ahol egy titkos katonai bázison biológiai fegyvert fejlesztenek. Elit ügynökként a mi feladatunk, hogy a dinóktól hemzsegő erdőn áttörve elérjünk a bázisig és ellopjuk a fegyvert.

 

adam5.jpg

Oppression of the Press

Ez a szintén 100 fejezetes mű a Jupiter's Glory című sorozat eddigi egyetlen darabja, a szerző azonos nevű regénysorozatához készült. A szabályokban újdonság, hogy Figyelem, illetve Gyanú pontokat is szerezhetünk, bár mindkettő kerülendő, hiszen küldetésünk sikerének kulcsa az észrevétlenség. Egy Gordon Hawthorn nevű szerelőt alakítunk, aki szerelmével, Iris Arowanával járja a Jupiter-rendszert a Jupiter's Glory nevű harci űrhajó fedélzetén. Célunk, hogy leleplezzük a rendszer legnagyobb biztonsági cégét, a Securitarnt, amely annak idején elrabolta Irist és egy adatbázist ültetett az agyába. Életünk tehát folytonos menekülés a cég elől, miközben arra várunk, hogy elegendő terhelő bizonyítékunk legyen a cég piszkos ügyeiről.

Egy nap egy riporter kér tőlünk segítséget, akit szintén a Securitarn üldöz, nyilván mert titkos információk vannak a birtokában. Mielőtt azonban találkozhatnánk vele, a riporter eltűnik egy Bedivere nevű űrállomáson. Küldetésünk célja az űrállomás átkutatása, a riporter megtalálása és a cég leleplezése.

Játékkönyvek a nagyvilágból

Leírások főleg angol nyelven megjelenő játékkönyvekről, sorozatokról.

Címkék

1980-as (36) 1990-es (14) 2010-es (36) 2020-as (25) Aaron Emmel (1) ACE Gamebooks (7) Adam Carter (3) Andrew Chapman (1) A Ghostly Time Travelling Game Book (3) A Road Less Traveled (4) Ben Dever (1) Blood Sword (6) C. Aaron Kreader (1) Car Wars (1) Creede & Sharleen Lambard (1) Cretan Chronicles (4) D. L. Lewis (3) dark fantasy (9) Dave Morris (21) David Honigmann (4) David Konkol (1) David Lowrie (5) David Sharrock (2) David Tant (5) David Velasco (1) David Walters (3) Demons Bane (3) DestinyQuest (5) Destinys Role (4) Eternal Champions (3) Fabled Lands (8) Falcon (7) fantasy (79) Fatemaster (1) Flint Dille (1) Gary Gygax (1) Golden Dragon (1) Graham Plowman (1) Herman S. Skull (3) hétköznapi (1) horror (7) J. H. Brennan (1) James A. Hirons (1) Jamie Thomson (28) Jeffrey Dean (4) Joe Dever (5) Joe Ward (1) John Butterfield (4) Jonathan Green (7) Jon Sutherland (1) Joseph Daniels (4) K. J. Shadmand (1) Literally Immersive Gamebooks (1) Lone Wolf (6) Mark Lain (4) Mark Smith (15) Martin Charbonneau (1) Martin Noutch (4) Michael J. Ward (5) Midnight Legion (1) mitológia (5) Oliver Johnson (7) paródia (5) Paul Gresty (2) Paul Vernon (1) Philip Parker (4) politikai (2) Portsrood Protectors (2) Real Life Gamebooks (1) Sagard the Barbarian (1) Sagas of the Demonspawn (1) Samuel Isaacson (7) sci-fi (26) Scott Haring (1) Shadow Thief (4) Simon Farrell (1) Simon Wiese (1) sorozat (28) steampunk (6) Steam Highwayman (4) Steve Jackson (1) Swen Harder (1) The Cluster of Echoes (5) The Entram Epic (4) The Legends of Skyfall (5) thriller (6) Tolkien Quest / Middle-Earth Quest (1) történelmi (1) Two-Fisted Fantasy (3) Victoria Hancox (5) Vincent Lazzari (1) Virtual Reality / Critical IF (5) VulcanVerse (1) W. G. Armintrout (1) Wayne F. Densley (1) Way of the Tiger (9) Woven Paths (2) Yve Newnham (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása