Játékkönyvek a nagyvilágból

Élet a Fighting Fantasyn túl

Midnight Legion sorozat

szerző: Aaron Emmel és C. Aaron Kreader
eredeti megjelenés: 2016-2019
terjedelem: ?
műfaj: sci-fi

A Midnight Legion egy szemet gyönyörködtető játékkönyv-sorozat, ahol a könyvek összes belső illusztrációja színes! (Egyébként az alkotók egyike az illusztrátor). Az első kötet egy dobozos kiadásban érkezett, amelyben elegendő hely van mindhárom könyvnek, ezenkívül helyet kapott benne a Memory and Rulebook (ebben külön kigyűjtve vannak a játék szabályai, valamint a fokozatosan visszatérő memóriafoszlányaink), egy térkép és két egyedi kocka is. A könyveknek van egy blogja is.

A sorozathoz a három könyvön kívül még megjelent egy "0." rész The Last Recruit címen. Ez egy minikaland, amely azt meséli el, hogyan kerültünk az Éjféli Légióba.

A történet egy posztapokaliptikus környezetben játszódik, ahol lassan derül ki, kik vagyunk és mi a szerepünk. Nagyon sok fejtörőt kell megoldanunk, miközben összerakjuk a "nagy képet".


Szabályrendszer

A netről letölthető Quick Rules alapján karakterünknek két pontértéke van: az Életerő és az Energia. Mindkettő 10-es értékről indul. Energia pontjainkból dobhatunk Hatodik Érzékre, illetve elkölthetjük őket, hogy bónuszokat kapjunk a dobásainkra.

Rendelkezünk ezenfelül három tulajdonsággal is: Harci tudás, Lopakodás és Hatodik érzék. Ezek szintje 5-ről indul, de összesen még 5 pontot szétoszthatunk közöttük. Amikor próbára kell tennünk a tulajdonságainkat, akkor két kockával kisebbet vagy egyenlőt kell dobnunk a tulajdonság értékéhez képest. A dobás előtt elkölthetünk max. 2 Energia pontot, ezek pontonként eggyel megnövelik a tulajdonságunkat a próba idejére.

Némely fejezetpont végén szerepel a "Hatodik Érzék" kifejezés. Ilyenkor 1 Energia pont elköltésével dobhatunk a Hatodik Érzékünkre. Ha sikerrel járunk, akkor elolvashatunk kettőt az onnan elágazó fejezetpontok közül, és eldönthetjük, melyiket választjuk.

Harc esetén az egyik kocka a miénk, a másik az ellenfelünké lesz. Miután mindkettővel dobtunk, a mi Hős Kockánk eredményéhez hozzáadjuk a Harci tudásunkat, plusz a fegyver módosítónkat (ha nincs fegyverünk, -1-et), illetve max. 3 Energia pontból vehetünk +1-es bónuszokat. Az Ellenség Kocka eredményéhez ellenfelünk harcértékét adjuk hozzá. Ha a mi összegünk magasabb, megsebeztük őt. A sebzés mértéke a fegyverünktől függ (az imént elköltött Energia pontok a sebzésünkhöz is hozzáadódnak). Ellenkező esetben az ellenfél sebzését kell levonnunk az Életerőnkből.

Kalandunk során még fontos információkat (Insight) is gyűjthetünk, ezek gyakorlatilag a máshonnan is ismert kódszavak. Illetve a fokozatosan visszatérő emlékeinket jelképezik a memóriafoszlányok, amelyeket bizonyos pontokon vehetünk Memória pontokból - ilyenkor a külön füzetben kell elolvasnunk a megjelölt emlékdarabot.

 

midnight1.jpg

Operation Deep Sleep

Egy android ügynök vagy, akit több száz évnyi alvás után aktiváltak. Küldetésed célja még mindig évszázadokra van a jövőben, ám földalatti bázisodat megtámadták, és szükség van rád, hogy megvédd azt.

Sajnos időbe telik, amíg visszatérnek az emlékeid. Miközben harccal, ravaszsággal vagy lopakodással eljutsz az alsó szintről a felszínre és az emlékeid kezdenek visszaszüremleni, rájössz, hogy küldetésed nem az, aminek gondoltad - és talán te sem az vagy, akinek gondolod magad.

Okosan válaszd meg a stratégiád, mert minden döntés más lehetőségekhez vezet később. A világ megváltozott azóta, hogy elaltattak, és el kell döntened, hogy követni akarod-e ősi parancsaidat, vagy pedig készen állsz arra, hogy egy új jövőt hozz mozgásba.

 

midnight2.jpg

The World Reborn

Több mint négy évszázad telt el azóta, hogy a Pusztítás elárasztotta a Földet. Azok a fajok, amelyek fennmaradtak, összeolvadtak és újjászülettek a mindent átalakító atomtűzben. Immár az ő sokféle utóduk népesíti be a bolygót. Te az Éjféli Légió ügynöke vagy, feladatod az élet megőrzése és a civilizáció újjáépítése. Rajtad kívül csak egy női ügynök maradt, ő pedig valahol előtted jár, az utolsó megmaradt bázisotokat keresve. Hacsak nem éred el őelőtte, át fogja venni a hatalmat a parancsnoki központban és az ősi fegyverek segítségével egy második Pusztítást szabadít el. Ha sikerrel jár, ezúttal semmi nem marad életben. A hajsza új teremtményekhez és elveszett technológiákhoz vezet - és talán olyan nyomokhoz is, amelyeket ellenséged hagyott hátra. Ám légy óvatos! Ezen a folyton változó földön nincsenek kitaposott ösvények, és semmi sem az, aminek látszik.

 

midnight3.jpg

Portal of Life

A világod a múlté. A világ, mely a helyébe lépett, idegen és vad, ám csodás élettel teli. Az Éjféli Légió utolsó bázisán egy számítógép irányítja a technológiát, amely elpusztíthatja vagy segítheti a fejlődését.

Ha elég erős vagy, legyőzheted az ügynököt, aki elárulta a küldetésedet. Ha elég okos és ügyes vagy, megoldhatod a bázis fejtörőit és elkerülheted a csapdáit. De még akkor is a végén szembe kell nézned magával az öntudatra ébredt, valószínűleg megzavarodott számítógéppel. Az, hogy mit tud elmondani neked, attól függ, mennyit vagy hajlandó feláldozni azért, hogy visszakapd az elveszített emlékeidet.


midn.png

Játékkönyvek a nagyvilágból

Leírások főleg angol nyelven megjelenő játékkönyvekről, sorozatokról.

Címkék

1980-as (36) 1990-es (14) 2010-es (36) 2020-as (25) Aaron Emmel (1) ACE Gamebooks (7) Adam Carter (3) Andrew Chapman (1) A Ghostly Time Travelling Game Book (3) A Road Less Traveled (4) Ben Dever (1) Blood Sword (6) C. Aaron Kreader (1) Car Wars (1) Creede & Sharleen Lambard (1) Cretan Chronicles (4) D. L. Lewis (3) dark fantasy (9) Dave Morris (21) David Honigmann (4) David Konkol (1) David Lowrie (5) David Sharrock (2) David Tant (5) David Velasco (1) David Walters (3) Demons Bane (3) DestinyQuest (5) Destinys Role (4) Eternal Champions (3) Fabled Lands (8) Falcon (7) fantasy (79) Fatemaster (1) Flint Dille (1) Gary Gygax (1) Golden Dragon (1) Graham Plowman (1) Herman S. Skull (3) hétköznapi (1) horror (7) J. H. Brennan (1) James A. Hirons (1) Jamie Thomson (28) Jeffrey Dean (4) Joe Dever (5) Joe Ward (1) John Butterfield (4) Jonathan Green (7) Jon Sutherland (1) Joseph Daniels (4) K. J. Shadmand (1) Literally Immersive Gamebooks (1) Lone Wolf (6) Mark Lain (4) Mark Smith (15) Martin Charbonneau (1) Martin Noutch (4) Michael J. Ward (5) Midnight Legion (1) mitológia (5) Oliver Johnson (7) paródia (5) Paul Gresty (2) Paul Vernon (1) Philip Parker (4) politikai (2) Portsrood Protectors (2) Real Life Gamebooks (1) Sagard the Barbarian (1) Sagas of the Demonspawn (1) Samuel Isaacson (7) sci-fi (26) Scott Haring (1) Shadow Thief (4) Simon Farrell (1) Simon Wiese (1) sorozat (28) steampunk (6) Steam Highwayman (4) Steve Jackson (1) Swen Harder (1) The Cluster of Echoes (5) The Entram Epic (4) The Legends of Skyfall (5) thriller (6) Tolkien Quest / Middle-Earth Quest (1) történelmi (1) Two-Fisted Fantasy (3) Victoria Hancox (5) Vincent Lazzari (1) Virtual Reality / Critical IF (5) VulcanVerse (1) W. G. Armintrout (1) Wayne F. Densley (1) Way of the Tiger (9) Woven Paths (2) Yve Newnham (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása