Játékkönyvek a nagyvilágból

Élet a Fighting Fantasyn túl

The Kingdom of Wyrd (Blood Sword 2.)

szerző: Dave Morris és Oliver Johnson
eredeti megjelenés: 1987 (Blood Sword sorozat)
terjedelem: 570 fejezetpont 
műfaj: fantasy

 bs2.jpg

Fülszöveg

Wyrd királyságát a Máguskirály uralja vaskézzel. Elnyomott alattvalói örökös félelemben élnek, tudván, hogy uruk képes belelátni az álmaikba és alvás közben megölni őket.

Most azonban egy ősi prófécia nyomán idegenek érkeznek Wyrm partjain túlról. Az Élet Kardjának elveszett markolata után kutattok. Hogy megszerezhessétek, meg kell találnotok az Örök Alkony Palotáját és ott szembeszállni a Máguskirállyal.

E küzdelem a végsőkig próbára fogja tenni bátorságotok és ügyességetek, mert a rémálmok, melyekkel meg kell küzdenetek, a saját tudatalatti elmétek legsötétebb zugaiból kúsznak elő.

A Blood Swordot egyedül vagy legfeljebb négy fős csapatban is játszhatjátok, így a fantasy kalandok eddigi legizgalmasabb kihívását élhetitek át, amely kombinálja a szerepjátékok, a játékkönyvek, a regények és a táblás játékok legjavát.


Háttértörténet

Krarth déli részén, egy erdei tisztáson heverjük ki fáradalmainkat, kereskedők és utazók között. (Arról nem esik szó, hogy a Harci Vermekből jöttünk volna, tehát a történet nem egyenes folytatása az első könyvnek.) Éjszaka vérfarkasok ütnek rajta a táboron és lemészárolják a többieket. Egy haldokló bárdot pillantunk meg, aki közli velünk, hogy a vérfarkasok célpontja ő volt - pontosabban egy nála lévő tárgy, a Vérkard hüvelye. Ezt nekünk is adja és halála előtt ránk testálja a küldetését, melynek célja a Vérkard darabjainak összegyűjtése. A bárd szerint a kard markolata Wyrd uralkodójánál, a Máguskirálynál van, így hát oda kell mennünk. Természetesen a küldetéssel együtt nagy hatalmú ellenségeket is kapunk, a visszatérésre készülő Igaz Mágusok személyében.


Játékmenet

Mivel a játék innen letölthető, megállapíthatom: ez az egyik legjobb játékkönyv, amelyet valaha olvastam. Sziporkázó ötletek sorjáznak benne szinte mindegyik fejezetponton; csak remélni merem, hogy egyszer magyarul is napvilágot lát.

A történet négy szakaszra osztható. Először is el kell jutnunk a tengerpartra, hiszen Wyrd fagyos országa északkeleten fekszik, egy szigeten. Az Igaz Mágusok nem tétlenkednek, már az erdőben utánunk küldik a szolgáikat, így kijutásunk nem lesz egyszerű. Az erdőn túl lakott területre érünk, itt még tehetünk egy kitérőt: egy lovagnak segíthetünk a Szürke Úrnő elleni bosszújában.

Wyrd szigetére több úton is eljuthatunk. A legegyszerűbb hajóval menni, de akár egy varázsló repülő szőnyegét is igénybe vehetjük. Akárhogyan is, az említett varázslóval bizony meg fog gyűlni a bajunk, így akár harcolnunk is kell egy repülő szőnyegen, több száz méterre a fagyott tenger felett... Ezután még vár ránk a több napos átkelés a jégpáncélon, ahol hóvámpírok és krakenek leselkednek, de a fagy maga is halálos lehet.

Wyrd országában örökös tél van, az emberek szegények és rettegnek. Ennek ellenére találhatunk segítséget egy fiatal lány képében, aki látnokként jó tanácsokkal szolgál. A Tövisek Erdejéhez érve az itteni Elfek nem engednek át minket, hacsak nem győzzük le a vezetőjüket dámajátékban (vagy le nem mészároljuk őket). Az erdőben a Fagykutyák falkája támad ránk, majd az Örök Alkony Palotájához érkezve az erőd védelmezőjével, egy óriás szörnyeteggel kell megküzdenünk.

A palotánál először is döntenünk kell, melyik kapun lépjünk be: a Zavarodottság, a Mészárlás vagy a Félelem Kapuján. Egyik vonzóbb, mint a másik... mindenesetre döntésünk alapján eltérő utunk lesz egy darabig a Máguskirály erődjében. Az erődben természetesen igen kemény küzdelmek várnak ránk, amelyekben nagy szerepe lesz az eddig összegyűjtött tárgyainknak. Lesznek olyan ellenfelek, akikkel szemben mentődobást kell dobnunk, különben a karakter egyszerűen meghal. Mikor végre összetalálkozunk a Máguskirállyal, csontvázakból álló hadseregét küldi ellenünk. Itt szintén kiderül, hogy a történetben fontos szerepe van a tárgyak gyűjtésének. Bizonyos tárgyak (pl. az Első Selentiumi Légió hadijelvénye) segítségével ugyanis mi is képesek vagyunk csapatokat megidézni, amelyek összecsapnak a csontvázakkal. Ezután már csak a Máguskirályt kell legyőznünk, és vihetjük a markolatot.

bs-wyrd.png

Játékkönyvek a nagyvilágból

Leírások főleg angol nyelven megjelenő játékkönyvekről, sorozatokról.

Címkék

1980-as (36) 1990-es (14) 2010-es (36) 2020-as (25) Aaron Emmel (1) ACE Gamebooks (7) Adam Carter (3) Andrew Chapman (1) A Ghostly Time Travelling Game Book (3) A Road Less Traveled (4) Ben Dever (1) Blood Sword (6) C. Aaron Kreader (1) Car Wars (1) Creede & Sharleen Lambard (1) Cretan Chronicles (4) D. L. Lewis (3) dark fantasy (9) Dave Morris (21) David Honigmann (4) David Konkol (1) David Lowrie (5) David Sharrock (2) David Tant (5) David Velasco (1) David Walters (3) Demons Bane (3) DestinyQuest (5) Destinys Role (4) Eternal Champions (3) Fabled Lands (8) Falcon (7) fantasy (79) Fatemaster (1) Flint Dille (1) Gary Gygax (1) Golden Dragon (1) Graham Plowman (1) Herman S. Skull (3) hétköznapi (1) horror (7) J. H. Brennan (1) James A. Hirons (1) Jamie Thomson (28) Jeffrey Dean (4) Joe Dever (5) Joe Ward (1) John Butterfield (4) Jonathan Green (7) Jon Sutherland (1) Joseph Daniels (4) K. J. Shadmand (1) Literally Immersive Gamebooks (1) Lone Wolf (6) Mark Lain (4) Mark Smith (15) Martin Charbonneau (1) Martin Noutch (4) Michael J. Ward (5) Midnight Legion (1) mitológia (5) Oliver Johnson (7) paródia (5) Paul Gresty (2) Paul Vernon (1) Philip Parker (4) politikai (2) Portsrood Protectors (2) Real Life Gamebooks (1) Sagard the Barbarian (1) Sagas of the Demonspawn (1) Samuel Isaacson (7) sci-fi (26) Scott Haring (1) Shadow Thief (4) Simon Farrell (1) Simon Wiese (1) sorozat (28) steampunk (6) Steam Highwayman (4) Steve Jackson (1) Swen Harder (1) The Cluster of Echoes (5) The Entram Epic (4) The Legends of Skyfall (5) thriller (6) Tolkien Quest / Middle-Earth Quest (1) történelmi (1) Two-Fisted Fantasy (3) Victoria Hancox (5) Vincent Lazzari (1) Virtual Reality / Critical IF (5) VulcanVerse (1) W. G. Armintrout (1) Wayne F. Densley (1) Way of the Tiger (9) Woven Paths (2) Yve Newnham (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása