Játékkönyvek a nagyvilágból

Élet a Fighting Fantasyn túl

Wrath of the Wraith Warlord

szerző: Adam Carter
eredeti megjelenés: 2021
terjedelem: ?
műfaj: fantasy

wrath.jpg

Fülszöveg

A híres kalandozót, Kalrick Goldpeace-t elárulta az udvar és halálosan megsebesítették. Miközben lovon menekült a királyságból, megesküdött, hogy bosszút áll a korrupt királyon, amiért nem engedte hozzámenni a lányát.

Most, hogy a király immár halott, leánya pedig esküvőjére készül, egy rejtélyes kísértet kezdi terrorizálni a vidéket. A Kalrick Goldpeace páncélját viselő, arctalan Kísértet Hadúr célja, hogy megölje a hűtlen hercegnőt.

Zsoldosként beidéznek az udvarba, hogy megbízzanak a Kísértet Hadúr seregének elpusztításával. Ez nem lesz könnyű feladat. Ahhoz, hogy elpusztíthasd az ellenséget, először a seregét kell felmorzsolnod: dezertálásra kell ösztönöznöd a katonáit, el kell vágnod az utánpótlásukat és meg kell törnöd a harci kedvüket - mindezeket a módszereket, és még másokat is használnod kell.

Még ha sikerül is elegendő veszteséget okoznod a seregnek, küldetésedből hátra van a végső leszámolás az ellenséggel. Képes leszel megmenteni a királyságot és elpusztítani a Kísértet Hadurat?


A könyvről

Adam Carter egy meglehetősen termékeny játékkönyv-szerző, bár művei általában rövidek. (A következő héten egy újabb cikket szentelek a munkásságának.) Ez a könyv is csupán 212 oldalas, ám érdekes fantasy kalandnak ígérkezik. A szerző stílusa szórakoztató, a szereplők között hosszú, szarkasztikus humorú párbeszédekkel.


Szabályrendszer

10 maximális Életponttal kezdünk, ezek száma természetesen gyakran fog változni. Ezen kívül még a Csapás pontjainkat kell számon tartanunk: ez annak a fokmérője, hogy mekkora veszteséget okoztunk a Kísértet Hadúr seregének. Ilyeneket nem könnyen szerzünk, de a hadúrral folytatott végső csatában elengedhetetlenek lesznek.

Pénzen kívül kódszavakat is gyűjtünk majd kalandunk során. (Érdekes, hogy a harci szabályok nem szerepelnek a könyv elején.)


Háttértörténet

Tíz évvel ezelőtt két testvér küzdött egymással a trónért. Mikor a király, III. Daladar úgy érezte, vesztésre áll ravasz öccsével, Calworth herceggel szemben, felbérelte Kalrick Goldpeace-t az ügy elintézésére. Goldpeace azonban a király kedvenc leányát, Alitát kérte jutalmul. Mivel Daladar nem volt abban a helyzetben, hogy nemet mondjon, beleegyezett, ám titokban készülődni kezdett a kalandozó elveszejtésére. Goldpeace azonban már másnap elhozta neki az öccse fejét, így nem maradt idő a készülésre. Daladar sietve ünnepséget szervezett, melynek során mérget akart csempésztetni a kalandozó borába, ám az aljasság kiderült. A király pánikba esett és egész seregét rászabadította a kalandozóra, akinek végül súlyos sérüléssel sikerült kivágnia magát és elmenekülnie.

A jelenben Alita királynő esküvőjére készül, minket pedig az udvarba idéznek. Egy száraz humorú kapitány hölgy fogad minket, hogy eligazítson, bár láthatólag ő sem hisz abban, hogy Goldpeace szelleme rombolja le a falvakat. Mikor a jutalomról esik szó, mi a kapitány hölgyet kérjük... kísérőnek az útra. Így hát kettesben indulunk el a vár aljában fekvő város felé, hogy információt gyűjtsünk Goldpeace (vagy akárki is a sereg vezére) hollétéről.


Játékmenet

Kísérőnkkel, a lovaghölggyel vágunk neki a királyságnak (érdekes mellékszál a két karakter közötti viszony). Feladatunk, hogy elegendő nyomot találjunk a Kísértet Hadúr tartózkodási helyének megállapítására, és közben egyfajta gerillaháborút folytassunk a hadserege ellen. Ezután a végső csatában el kell pusztítanunk őt magát is - közben feltehetőleg fény derül arra, hogy kicsoda is ő valójában.

Játékkönyvek a nagyvilágból

Leírások főleg angol nyelven megjelenő játékkönyvekről, sorozatokról.

Címkék

1980-as (36) 1990-es (14) 2010-es (36) 2020-as (25) Aaron Emmel (1) ACE Gamebooks (7) Adam Carter (3) Andrew Chapman (1) A Ghostly Time Travelling Game Book (3) A Road Less Traveled (4) Ben Dever (1) Blood Sword (6) C. Aaron Kreader (1) Car Wars (1) Creede & Sharleen Lambard (1) Cretan Chronicles (4) D. L. Lewis (3) dark fantasy (9) Dave Morris (21) David Honigmann (4) David Konkol (1) David Lowrie (5) David Sharrock (2) David Tant (5) David Velasco (1) David Walters (3) Demons Bane (3) DestinyQuest (5) Destinys Role (4) Eternal Champions (3) Fabled Lands (8) Falcon (7) fantasy (79) Fatemaster (1) Flint Dille (1) Gary Gygax (1) Golden Dragon (1) Graham Plowman (1) Herman S. Skull (3) hétköznapi (1) horror (7) J. H. Brennan (1) James A. Hirons (1) Jamie Thomson (28) Jeffrey Dean (4) Joe Dever (5) Joe Ward (1) John Butterfield (4) Jonathan Green (7) Jon Sutherland (1) Joseph Daniels (4) K. J. Shadmand (1) Literally Immersive Gamebooks (1) Lone Wolf (6) Mark Lain (4) Mark Smith (15) Martin Charbonneau (1) Martin Noutch (4) Michael J. Ward (5) Midnight Legion (1) mitológia (5) Oliver Johnson (7) paródia (5) Paul Gresty (2) Paul Vernon (1) Philip Parker (4) politikai (2) Portsrood Protectors (2) Real Life Gamebooks (1) Sagard the Barbarian (1) Sagas of the Demonspawn (1) Samuel Isaacson (7) sci-fi (26) Scott Haring (1) Shadow Thief (4) Simon Farrell (1) Simon Wiese (1) sorozat (28) steampunk (6) Steam Highwayman (4) Steve Jackson (1) Swen Harder (1) The Cluster of Echoes (5) The Entram Epic (4) The Legends of Skyfall (5) thriller (6) Tolkien Quest / Middle-Earth Quest (1) történelmi (1) Two-Fisted Fantasy (3) Victoria Hancox (5) Vincent Lazzari (1) Virtual Reality / Critical IF (5) VulcanVerse (1) W. G. Armintrout (1) Wayne F. Densley (1) Way of the Tiger (9) Woven Paths (2) Yve Newnham (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása