Játékkönyvek a nagyvilágból

Élet a Fighting Fantasyn túl

The Cyber Warriors (Eternal Champions 1.)

szerző: Jamie Thomson
eredeti megjelenés: 1994
terjedelem: 300 fejezetpont
műfaj: sci-fi

ec1_cover.jpg

Fülszöveg

Nincs többé holnap

A távoli jövőben járunk. A technológia átvette az uralmat, az emberiség nyomorúságos körülmények között él. Csak az Örökkévaló Bajnok képes a hatalmával helyreállítani a Jó és a Rossz egyensúlyát. Ahhoz, hogy ezt megtegye, a múlt legnagyobb harcművész hőseinek ügyességét és bátorságát kell segítségük hívnia.

Te is megkaptad az Örökkévaló Bajnok hívását - a sorsod hív! Feladatod, hogy megküzdj a gonosz Overlorddal, aki e harcművész hősök kibernetikus hasonmásait küldte vissza a múltba. Ha nem avatkozol közbe, a jövőt a végromlás fenyegeti és az emberiség megsemmisül.

Félig könyv, félig játék - ebben a könyvben te hozod a döntéseket, te határozod meg, merre menj és kikkel harcolj. Sok szerencsét - a jövő a te kezedben van!


Háttértörténet

Az Overlord megneszelte, mire készül az Örökkévaló Bajnok, így saját kiberklónokat épített, hogy a múltba visszautazva megöljék a kilenc hőst és átvegyék a helyüket. Te vagy a tizedik bajnok - a te feladatod, hogy megvédd a többieket. Pontosabban szólva, meg kell ölnöd három kiberklónt és el kell venned tőlük az Időjeladójukat. Három ilyen eszköz birtokában ugyanis az Örökkévaló Bajnok be tudja mérni a gyárat, ahol a kiberklónokat készítik - ilyeneket ugyanis nemcsak a kilenc hős ellen vet be a gonosz program, hanem fokozatosan minden ellenálló személyt "lecserél" rájuk. Végső feladatunk a gyár elpusztítása lesz.


Játékmenet

Miután egy kezdő harccal bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a legnagyobbak, az Örökkévaló Bajnok ismerteti velünk a küldetést. Ezután választhatunk, hogy melyik korszakba megyünk vissza és melyik bajnokot mentjük meg. Mivel kilencen vannak és nekünk csak három Időjeladó kell, különböző kombinációkat választhatunk és ez nagyban növeli a könyv újrajátszhatóságát.

Itt az ideje megismerkedni a hősökkel:

  • Larcen Tyler egy magánnyomozó az 1920-as évek Chicagójából, aki a Tagliani-maffia ellen küzd.
  • Slash egy ősember Kr. e. 50 000-ből, aki magas intelligenciájának hála "feltalálta" a tüzet, ám emiatt a törzs vénei száműzték.
  • Shadow Yamoto egy harcművész hölgy az 1990-es évek Tokiójából, aki a Fekete Orchidea nevű bűnszervezet ellen harcol.
  • Midknight egy briliáns tudós 2101 Londonjából, akit egy sajnálatos baleset vámpírrá változtatott, és ennek gyógymódját keresi.
  • Jetta Maxx egy orosz forradalmár a XIX. század végéről, aki jelenleg Kínában cirkuszi akrobataként dolgozik, ám célja egy békés és demokratikus forradalom végigvitele.
  • R.A.X. egy kiborg harcos a 2300-as évekből.
  • Xavier egy tudós 1692-ben Salemben, aki éppen csak elkerülte a boszorkányüldözést, és egy újfajta, tiszta energiaforráson dolgozik.
  • Blade egy fejlett kütyüket használó harcos 2030 New Yorkjából.
  • Trident egy atlantiszi gladiátor Kr. e. 110-ből, aki azon ügyködik, hogy békét kössön népe és Róma között, így Atlantisz és technikai vívmányai fennmaradhassanak.

Az egyes helyszíneken kevés dolgot tehetünk, hiszen a könyv erősen harcközpontú, tehát meg kell találnunk a klónt és meg kell ölnünk. Ezt háromszor kell megtennünk, majd vissza kell térnünk az Örökkévaló Erődbe, ahol megkapjuk az Overlord gyárának koordinátáit. Magába a gyárba különböző utakon juthatunk be. Az Overlord robotharcosait legyőzve elhelyezzük a robbanóanyagot és dolgunkat jól végezve távoznánk... Ám a végén még jön egy fordulat, és a gyár hiába repül a levegőbe, a gonosz program megmenekül.


etch1.png

Játékkönyvek a nagyvilágból

Leírások főleg angol nyelven megjelenő játékkönyvekről, sorozatokról.

Címkék

1980-as (36) 1990-es (14) 2010-es (36) 2020-as (25) Aaron Emmel (1) ACE Gamebooks (7) Adam Carter (3) Andrew Chapman (1) A Ghostly Time Travelling Game Book (3) A Road Less Traveled (4) Ben Dever (1) Blood Sword (6) C. Aaron Kreader (1) Car Wars (1) Creede & Sharleen Lambard (1) Cretan Chronicles (4) D. L. Lewis (3) dark fantasy (9) Dave Morris (21) David Honigmann (4) David Konkol (1) David Lowrie (5) David Sharrock (2) David Tant (5) David Velasco (1) David Walters (3) Demons Bane (3) DestinyQuest (5) Destinys Role (4) Eternal Champions (3) Fabled Lands (8) Falcon (7) fantasy (79) Fatemaster (1) Flint Dille (1) Gary Gygax (1) Golden Dragon (1) Graham Plowman (1) Herman S. Skull (3) hétköznapi (1) horror (7) J. H. Brennan (1) James A. Hirons (1) Jamie Thomson (28) Jeffrey Dean (4) Joe Dever (5) Joe Ward (1) John Butterfield (4) Jonathan Green (7) Jon Sutherland (1) Joseph Daniels (4) K. J. Shadmand (1) Literally Immersive Gamebooks (1) Lone Wolf (6) Mark Lain (4) Mark Smith (15) Martin Charbonneau (1) Martin Noutch (4) Michael J. Ward (5) Midnight Legion (1) mitológia (5) Oliver Johnson (7) paródia (5) Paul Gresty (2) Paul Vernon (1) Philip Parker (4) politikai (2) Portsrood Protectors (2) Real Life Gamebooks (1) Sagard the Barbarian (1) Sagas of the Demonspawn (1) Samuel Isaacson (7) sci-fi (26) Scott Haring (1) Shadow Thief (4) Simon Farrell (1) Simon Wiese (1) sorozat (28) steampunk (6) Steam Highwayman (4) Steve Jackson (1) Swen Harder (1) The Cluster of Echoes (5) The Entram Epic (4) The Legends of Skyfall (5) thriller (6) Tolkien Quest / Middle-Earth Quest (1) történelmi (1) Two-Fisted Fantasy (3) Victoria Hancox (5) Vincent Lazzari (1) Virtual Reality / Critical IF (5) VulcanVerse (1) W. G. Armintrout (1) Wayne F. Densley (1) Way of the Tiger (9) Woven Paths (2) Yve Newnham (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása